Mясто за твоята свежа нотка цвят!

Все още нямате добавени артикули в количката

Menu
Home / Съветник / Три типа чанти за всеки ден

Три типа чанти за всеки ден

Как да изберем нашите чанти за всеки ден

Дамската чанта има различни предназначения, пренася и съхранява личните ни вещи на всякъде с нас, допълва гардероба ни, а често е моден аксесоар, който ни отличава. Има ли чанта, която да отговаря на всичко това едновременно? Нека разгледаме 3 типа винаги актуални дамски чанти, съчетаващи удобство, функционалност и мода.

everydaybagДамска чанта за всеки ден

 за всеки повод. Размер-средна до голяма. Подходяща за дънки или панталон, спортни или елегантни поли без значение от дължина. Кафе или разходка из парка, за хапване или питие с приятели след работа, изключително подходяща и за работещите в офис дами. Задължително изискване на този тип чанти е наличието на удобна дълга дръжка, която да може да се прибира в чантата без това да изисква нейното отделяне. Това позволява незабавното и използване винаги когато ни трябва.  Многофункционалността е допълнена от дръжки, които позволяват да сложим чантата и на рамо за да използваме свободно и двете си ръце.

Най-често тези чанти се срещат в пастелни цветове, тъй като това позволява използването им за много различни поводи, но все по-често се срещат и чанти с наситени цветове, които допълнени цветово с подходящ шал или обувки се превръщат в прекрасен моден аксесоар.

officeЕлегантни дамски чанти за всеки ден

За по-специални поводи или защото професията го изисква, наличието на подобна чанта е задължително за всяка жена. Средна или голяма по размер, този тип чанти задължително са изчистени и стилни, с класически дизайн. Добрата елегантна чанта е твърда и не може да променя формата си. Може да има лек метален акцент или лак. При избор на елегантна чанта, търсете винаги перфектна изработка и отлично качество на кожата. Обикновено се съхраняват трудно, но от погледите на други жени когато сте с вашата елегантна чанта, ще разберете, че усилията за избор и съхранение си заслужават.

small messengerДамска чанта за през рамо

Имената на този тип чанти варират, но както и да я наричаме винаги става въпрос за чанта за през рамо, малък или среден размер, с дълга дръжка. Обикновено този тип чанти за всеки ден имат добре обособено вътрешно пространство и джобове с цип както на задната част, така и на лицевата част на чантата. По-малкият размер е идеален ако носите само портфейл, ключове, телефон и нещо дребно като червило или гланц за устни. Ако ползвате таблет обаче по-големите размери са вашият тип. Имайте предвид, че тази чанта лесно се препълва и чаровния и вид бързо изчезва.

Ежедневни дамски чанти

Ежедневните чанти ни поставят в ситуация, при която често ползваме с дни една и съща чанта. Често това означава, че оставяме куп ненужни неща, които само заемат място и по-важното – тежат! Това в дългосрочен период може да доведе до болки в ръцете  и особено в гърба, кръста и краката ако обичаме високите токчета. При избора на ежедневна чанта е добре да се има предвид и теглото на самата чанта. В това отношение чантите от еко кожа имат голяма преднина.