Mясто за твоята свежа нотка цвят!

Все още нямате добавени артикули в количката

Menu
Home / Съветник / Как да избираме дамска чанта Част I

Как да избираме дамска чанта Част I

Как да избираме дамска чанта част първа

Измислени първоначално от Европейците, за да носят парите си, по онова време под формата основно на монети, направени от кожа или мек плат, първите чанти са се носели както от мъже, така и от жени. Чантите еволюират през годините и днес са неизменна част от нашето ежедневие, служейки все по-малко за да носят парите ни и все повече за ключове, грим, телефон, таблет и други дребни аксесоари. Да не забравяме и функцията на чантите като моден аксесоар. Изборът на ежедневна чанта изглежда лесен, до момента, в който не осъзнаем, че сме купили неподходящата чанта.. за пореден път. Изборът би следвало да се съобрази с начина ни на живот, нашата фигура, размера на чантата и вътрешното оформление, цвят, материал, както и задължителния за ежедневни чанти баланс между функционалност и външен вид. Ето някои насоки, от които може да се възползвате.

Типове чанти
Как да изберем правилната чанта в зависимост от нашата фигура?

За слаба и висока – подходящи са обемисти чанти с една дръжка. Добре е да се избягва носенето на чанти с
къси дръжки на рамо, тъй като това създава усещане за още по издължен силует. Като цяло чанти, които са по-широки от от колкото високи са най-добрия избор. Чудесен избор са чанти подобни на Ежедневната дамска в черно.

По ниските жени трябва да избягват големи чанти, както и да избягват чанти с големи дръжки през рамо, защото това ще ги направи да изглеждат още по-ниски. Подходящи модели са сходните на Елегантната дамска чанта в светло кафяво.

За едрите жени е препоръчително да се избягват чанти малък размер. Големите чанти с изразена структура, например твърдите чанти са добър избор. Такъв модел е например Чанта 3 -в- 1 

ejednevna-damska-chanta-CH3003BLelegantna-damska-chanta-ch1001wCH2001Apink

Тези малки трикове всъщност са доста полезни. Различните форми на тялото изглеждат различно според формата и размера на чантите, които носим. Основно правило е жените да избират чанти с форма, противоположна на тяхната фигура. Например, по-пълните жени е препоръчително да избират правоъгълни или квадратни чанти. По-слабите – чанти с по-овални форми. От значение са също и пропорциите на тялото. Малките чанти носени от едри жени ще ги накара да изглеждат още по-едри, а огромните чанти ще смалят миньоните. Дължината на дръжките също влияе върху усещането за височината на жената.

Функционалност
Размера на чантата трябва да бъде съобразен с фигурата на жената, но е и важно да бъде достатъчно голяма за да може да носим всичко, от което имаме нужда в нашето ежедневие.
Помислете за вътрешното разпределение. Колкото и да ни харесва чанта тип “торба” добре е да се съобразим с необходимостта да има поне няколко джоба за да можем да организираме по-добре нещата си. Безпомощното търсене на ключовете пред вратата с покупки в ръце не е приятно.
Ако предвиждаме да носим чантата на рамо е добре да избираме чанта с мека дръжка. От друга страна, ако смятаме да носим тежки неща като малък лаптоп задължително трябва да изберем чанта със здрави дръжки. Чантите, които имат само къси дръжки са добър вариант за ежедневна чанта само ако имаме личен автомобил и в по-голямата част от деня чантата е на седалката до нас.

Oще съвети за това как да изберем подходяща чанта разгледайте в нашата статия Как да избираме дамска чанта II

А ето и няколко чанти от нашия магазин: