Mясто за твоята свежа нотка цвят!

Все още нямате добавени артикули в количката

Menu
Home / Съветник / Как да избираме дамска чанта Част II

Как да избираме дамска чанта Част II

Как да избираме дамска чанта II от голямото разнообразие на дамски чанти

Ето дългоочакваната втора част от нашите съвети как да изберете своята дамска чанта

Материя
Избор на материя варира основно между естествена кожа, еко кожа, плат. Ежедневната дамска чанта трябва да бъде издържлива, а това се определя основно от материята.
Естествената кожа е класика и винаги е чудесен избор. Изисква поддръжка, но пък се изплаща във времето. Чантите от еко-кожа са по-евтин вариант, доста по непретенциозни са от към поддръжка, но е важно качеството на еко-кожата. От друга страна изкуствената кожата е по-малко издържлива от естествената, но пък можем да си позволим да сменяме чантата всеки сезон. За ежедневни чанти чудесен вариант са и чантите от плат. Голям плюс е малката тежест на самата чанта, както и възможността да се пере в пералня.

Стил и начин на живот
Начина на живот е важен за избора на ежедневна дамска чанта. Най-лесно е да погледнем какви чанти сме имали досега. Стига да не сменяме драстично нещо в нашия живот – завършваме училище/университет и започваме работа, досегашните ни чанти може да ни ориентира в избора ни. Важно е съчетанието с гардероба ни. Комбинацията дънки и маратонки може да “понесе” голямо разнообразие от чанти, но замяната на дънките със спортен екип изисква внимателен подбор на чанта от кожа и за да се предпазим от грешки е добре да използваме платнени чанти.

Цвят
Цвета на чантата трябва да ни допада, тъй като ще я носим по цял ден. Избора на цвят е свързан най-вече с неговата функционалност, тъй като трябва да пасва с голяма част от нашия гардероб. Универсален избор са черното, сивото, кремавото, както и различните нюанси на кафявото. Други цветове, на които също можем да се доверим са тъмно синьо, тъмно зелено, бордо или червено. Разбира се при комбинация с друг подходящ аксесоар като например шал или цветово съчетание с обувки и/или яке можем да експериментираме с доста по-нестандартни цветове. Все пак ежедневна дамска чанта не трябва да означава непременно скучна чанта.

Разгледай нашите предложения и избери своята чанта:

Ако си пропуснал първата част на нашата статия, можеш да я прочетеш тук:

Как да избираме дамска чанта част първа
Posted on by Петя Филева in Съветник